Sunday, 5 August 2012

Fully Solved Intelligence Bureau ACIO Question Paper 2011


Intelligence Bureau ACIO Notification is out and Online Registrations for the Intelligence Bureau Recruitment 2012 are going on.Students who have applied for the Intelligence Bureau ACIO Exam 2012 are looking for the Previous Papers of Intelligence Bureau Exam.

In this post, we are going to share the Fully Solved Intelligence Bureau Question Paper of ACIO Exam held in 2011.Students are advised to go through this Question Paper, as it will give them insights about the Patterns and the nature of Questions to be asked in the Upcoming Intelligence Bureau Exam 2012

1. How many languages and dialects are spoken by people all over the world?
ANS. 9,000

2. Approximately, how many people speak Chinese language?
ANS. 1 billion
 
3. The language with the richest vocabulary is:
ANS. English
 
4. English Language have more than ?? words:
ANS. 4,50,000
 
5. The oldest Indian language is:
ANS Tamil
 
6. The only religious book ever printed in a shorthand scripts is:
ANS. The bible
 
7 The oldest printed work in the world, which dates back to AD 868 is:
ANS. The Hirake Sutra
 
8. Which of the following in the book/play written by Maithili Sharan Gupt?
ANS. Saket
 
9. Dhyan Chand was:
A. A great hockey player
B. Captained he Indian hockey team which won a gold medal in 1936 Berlin Olympics
C. Scored 101 goals at the Olympic games and 300 goals in the international matches.
D. All the statements are correct
ANS:D
10. Who developed the small pox vaccination?
ANS. Eduard Jenner
 
11. Euclid was:
A. Greek mathematician
B. Contributor to the use of deductive principles of logic as the basis of geometry
C. Propounded the geometrical theosems
D. All the statements are correct
ANS D
 
12. Who is also known as the ?Lady with the Lamp??
ANS. Florence Nightingale
 
13. Gabriel Daniel Fahrenheit was:
A. A German Physicist
B. Developed the mercury thermometer in 1714
C. Devised temperature scale
D. All are correct
ANS: D
 
14. Galileo was an Italian astronomer who:
A. Developed the telescope
B. Discovered 4 satellites of Jupiter
C. Discovered that the movement of the pendulum produces a regular time measurement.
D. All are correct
ANS: D

15. The American General who led the revolt against the British & declared American independence was:
 
ANS. George Washington
 
16. Marco Polo
ANS. Traveled three China, India and other parts of Asia
 
17. Who was first to reach the South Pole?
ANS. Capt. Amundsen
 
18. Who were the first to circle the moon?
ANS. Frank boreman, Bill Anders and Jim Lovell
 
19. Badminton is the national sport at:
 
ANS. Malaysia
 
20 Agmark act -----------------------1937

21 Go back to vedas---------------SWAMI DAYANAD SARASWATI

22 Signature on 10 Rs. Note----------------Governer of RBI

23 Banker of Banks-- ----------------------RBI

24 Japan Tsunami--------------------------- March 2011

25 Stock market and mutual funds-- -----------SEBI

26 Imperial bank of india---------------State bank of India

27 first ECONOMIC census in india -------------- 1977

28 Minimum age for president------------------35

29 green revolution in INDIA.. is M S SWAMINATHAN>> ALSO KNOWN AS FATHER OF GREEN REVOLUTION

30 Which state has longest coastline in india------------ Gujrat

31 first women president of INC-- -----------------Annie Basent

32 Decimal system was invented by---------Bhaskra

33 12.1212-17.0002+9.1105)/0.8 = WRONG QUESTION

34 A is the father of D.C is the daughter of B.D is the sister of C.E is brother of A.how is E related to B
WRONG QUESTION

35 Planet nearest to earth----------------VENUS

36 EQuator is the longest lattitude

37 MOTOR Industary----------USA & Germany

38 Biggest Island in indian ocean---------MEDAGASKER

39 MI-5-------Detective zAgency of UK

40 Previous name of WTO--------General aggremant on traffic & trade (GATT)

41 KHILAFAT MOVEMENT-----------ALI BROTHERS (Muhammd & Shaukat ali)

42 First time CEnsus in INdia During------------LORD MAYO

43 Go BACK TO VEDAS-------------Swami Dayanad saraswati

44 8Y=3X-11 find X -----------------X=(8Y+11)/3)

45 A & B's age are in the ratio 3:1. after 15 year the age will bi 2: 1 find present age
ANS: 45 & 15 year
 
46 find odd one liter meter yard inch

47 4 X 10 ^-5 ans: 0.00004

48 find next KPA,LQB,MRC, NSD, ? ANS: OTE

49 the width of rectengle is 5 inch . if the length is three times of width, find 
area of rectengle
 
ANS: 75

50 seven friends........takes 3/4 .......Minimum Pizza required
 
ANS: 6

51 oath & affirmation to president---------------Chief Justice of india

52 panchaayti raj--------------73th amendment act

53 major source of constitution---------------Uk

54 Jasmine Revolution may refer to: the 1987 transition of power in Tunisia

55 ARTICLE 25---------------- freedom of propagation of Religion

56 65th amendment act-------national commission for SC/ST

57 optical fiber-----------communication

58 official english language state-------nagaland

59 octroi tax-----------local body tax

60 banaras university---------madan mohan malviy

61 panchtatra---vishnu sharma

62 lohgarh fort- Maharaja Suraj Mal

63 mandal commision-1980

64 first cotton mill set up-----------MUMBHAI

65 who was aryabhatt---------ans: all of these

66 operation black board-related to primary school education
 
67 . The gas predominantly responsible for global warning is
Ans: Carbon dioxide

68.innert gas present in the earth's environment..argon
 
69.CIA director........leon paneta
 
70.climate type in siberia.....taiga
 
71.hoticulture suitable for...........Mediterranean type
 
72.highest rainfal in which........................options philliphines, hawaai,india,west indies
 
73. green revolution -norman borlogue
 
74. 1881 INDIA first census is by lord ripon
 
75. Humidity Measured By--Hygrometer
 
76. MI-5----British secret agency
 
77. Julian Assange is the Editor of-- Wikileak
 
78. Who said “ Good governence can never be the substitute of self governance-- Mahatma gandhi
 
79. Speaker votes in Lok Sabha-- Case of Equality of Votes

80. DEVANAM PRIYA ASHOKA

0 comments:

Post a Comment